• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Приключенски ден за 1.б клас

четвъртък, 28 март 2024 г.

 


28 март беше емоционален ден за децата от 1.б клас. Класният им г-н Даниел Андреев ги заведе до Черни Осъм. Програмата включваше разходка до ВЕЦ "Черни Осъм", посещение на Природонаучния музей и катерене на стените в спортната зала на Националното училище за планински водачи "Минко Занковски".

 





|

 

Днес в часа по изобразително изкуство проведохме интересен урок. Учениците, разделени на екипи, получиха творческа задача - изработване на колаж по тема, която ги вълнува. Беше ми приятно да наблюдавам как обсъждат, планират, избират  дизайн и сами подбират материали. Изненадаха ме с организираност, разбирателство, творчески поглед и добър финал - идеи за бъдещето и модерните зелени градове, паралел между минало и настояще с поглед към архитектурата, търсене на изкуството в нашия бит чрез магията на шевиците и шарките на .
керамичните съдове. 

Чувствам се удовлетворена, 4.а!

Ирена Яшева

 







 

|

Пролетта отново идва с празника на буквите на 1.б клас. Децата пяха, рецитираха и се веселиха. На този ден те получиха подарък по една книжка от български автор, лакомства и почерпка от своите родители. Честит празник, мили първокласници!

Юлияна Дзимбова

 




 

 

|

 

 

На 21.03.2024 г. в СУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Троян бяха връчени сертификати на 27 участници в състезанието по английски език Pearson Competition, които за пореден път постигнаха отлични резултати. 

Поздравяваме всички ученици, участвали в Pearson Competition. Пожелаваме успех на отличилите се 8 от тях, класирали се за  Националния кръг на състезанието: Мария Георгиева – 3.а клас, Преслав Якимов – 5.а клас, Теодора Шойлекова – 6.б клас, Рая Стефанова – 6.в клас, Елеонора Павлова – 7.в клас, Кристиан Василев – 8.а клас, Мария Хинкова - 9.а клас и Кристиян Попов – 10.а клас.

Очакваме с нетърпение резултатите от участието им в гр. Велико Търново, където се състоя по-високия и по-труден етап от състезанието по английски език.

Галя Шейретова




|

 


На 27 март седмокласниците имаха интересен час по компютърно моделиране и ИТ. В него се научиха как да чертаят различни фигури с езика за програмиране Python. Те бяха впечатлени от възможностите за чертане чрез писане на код. От самостоятелна работа часът прерасна в работа в екип. По-бързите и сръчни помагаха на останалите да се справят с дългия код. Накрая всички бяха доволни от получения резултат.

Марияна Станкова

 



|

 


На 27 март бяха раздадени медали и грамоти на ученици от II до X клас, включили се във втория кръг на Националното състезание “Моята родина”. Състезанието е прекрасна възможност да се получат нови важни и разнообразни знания за България, то подпомага изграждането на по-силни връзки между хората и тяхното културно наследство и история. Отлично представяне на нашите ученици! Това е само началото на много нови успехи.

Иваничка Боджакова

 



 

 

|

1.б клас: Вече сме грамотни!

вторник, 26 март 2024 г.

 

"Вече сме грамотни!", казаха и учениците от 1.б клас. Празникът на буквите се състоя на 25 март, а родителите бяха не по-малко развълнувани от първокласниците и техния класен ръководител Даниел Андреев. Родителска инициатива беше буквите да се ознаменуват и чрез тениски с името на всяко дете, като и със специална украса върху сладките за почерпка.

 





|

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).